Dit zijn de interieurtrends voor 2020

Een nieuw jaar, dat betekent nieuwe trends op vlak van interieur en verlichting. Als verlichtingsproducent volgen wij die trends uiteraard op de voet. We zetten de drie belangrijkste even op een rijtje.

Ronde vormen om van weg te dromen

We zagen het al aankomen in 2019: ronde vormen zijn helemaal in. Weg met geometrische vormen met scherpe hoeken en kantjes. 2020 staat volledig in het teken van de rustgevende vorm rond. Een andere populaire trend dit jaar die aansluit op de ronde vormen, is rust in huis. Dat creëer je met warme aardse tinten en natuurlijke elementen zoals jute. Ronde glazen of armaturen in combinatie met zachte kleuren en kabels staan prachtig in elk interieur.

Duurzaam en slim wonen

Het milieu komt meer en meer op de eerste plaats, ook in huis. Op vlak van verlichting worden de meeste gloeilampen dus vervangen door LED-lampen. Tegelijkertijd willen heel wat mensen toch nog de authentieke retrolook van halogeen lampen behouden. Daarop hebben heel wat lampenfabrikanten een oplossing gevonden met een groot gamma aan prachtige LED-lampen met een vintage uitstraling.

Verder zijn technologische snufjes in huis de trend die zich de komende jaren steeds verder zal doorzetten. Ondanks dat er nog heel wat ruimte voor ontwikkeling is, staat de technologie al ver. We kunnen al heel wat apparaten bedienen met onze smartphone of zelfs met spraaktechnologie. Ook de technologie voor verlichtingsapparaten staat niet stil. Zo is er bijvoorbeeld Casambi. Met deze app hoef je niet uit je luie zetel te komen om je lichten te dimmen, aan- of uit te schakelen. Hoe handig is dat?

Maximalisme

Een opvallende trend voor 2020 is een tegenbeweging tegen het minimalisme. Strakke en sobere interieurs verdwijnen van het schouwtoneel en uitbundige, kleurrijke interieurs doen hun intrede. Een typisch kenmerk van deze trend is dat verschillende stijlen met elkaar gemengd worden. Klassiek met modern, alles is mogelijk en het kan ook gewoon. Extravagante elementen stelen de show en gouden accenten zorgen voor de kers op de taart van deze flamboyante stijl. Het motto is: als het maar opvalt.