Professioneel lichtadvies voor elk project

Verlichting is vandaag een belangrijk onderdeel van het interieur geworden. Wij staan je graag met raad en daad bij om de verlichting naadloos op je interieur te laten aansluiten. Als producent van verlichtingsmateriaal geven wij bij psmlighting professioneel lichtadvies. Wij helpen jou in de zoektocht naar de perfecte verlichting voor jouw project. Daarbovenop kunnen wij indien gewenst ook een lichtplan of een lichtstudie op maat uitwerken.

Lichtadvies

In onze showroom bieden wij gratis en professioneel lichtadvies aan. Wij geven je graag een woordje uitleg bij onze producten zodat jij de passende verlichtingsarmaturen kan kiezen voor jouw specifiek project. Je kan bij ons terecht voor zowel technische informatie als interieuradvies. Goed lichtadvies is een grote meerwaarde om een doordachte verlichtingskeuze te kunnen maken.

Lichtstudie of lichtplan?

Een lichtstudie is een 3D-plan waarop je kan zien waar de lichtpunten precies moeten komen en hoeveel licht elk punt zal geven. Zo’n studie moet ook rekening houden met vaste Europese normen. In een kantoorruimte bijvoorbeeld geldt de vaste waarde van 500 lux. Lux is de eenheid die aanduidt hoeveel licht er op een bepaalde oppervlakte valt. Een lichtstudie wordt meestal enkel uitgewerkt voor grote kantoorruimtes, winkels, toonzalen en andere grote projecten.

Voor een privéwoning raden wij aan om een lichtplan te laten opstellen. Dat is een plan waarop wij aanduiden waar de lichtpunten in het huis precies zullen komen. Aan de hand van dat lichtplan zoeken we dan naar de gepaste armaturen.

Hoe gaan wij te werk?

Tijdens een eerste gesprek bespreken we samen welke stijl en sfeer je wil creëren in je huis, kantoor, showroom enz. Er zijn een aantal dingen waarover je best op voorhand al eens nadenkt:

  • Wil je werken met een domotica-systeem?
  • Op welke spanning zullen de lampen aangesloten worden? 230V of stroomgestuurd?
  • Wil je de verlichting kunnen dimmen? Eventueel ook op welke manier?
  • Wil je liever gaan voor inbouw- of opbouwarmaturen?
  • Wat is jullie budget?

Daaruit vloeit dan een eerste voorstel, dat we samen tijdens een tweede afspraak bekijken en indien gewenst nog aanpassen.

Wat breng je mee naar een eerste afspraak?

  1. Architecturaal grondplan van het gebouw – Indien mogelijk in .dwg-file (autocad file) zodat we de verlichting in ware grootte kunnen intekenen.
  2. Foto’s van de huidige situatie om een beeld te krijgen van de stijl van het gebouw.
  3. Inspiratiebeelden – Breng gerust beelden mee om aan te geven welke richting je uit wil gaan met je interieur. (Tip: neem en kijkje op Pinterest)

Kom gerust langs in onze showroom voor gratis lichtadvies.
Groendreef 60
9880 Aalter
Openingsuren
- ma-vrij van 8u30 tot 12u / 13u tot 17u30
- za van 9u tot 12u.

Lichtstudies en lichtplannen worden gemaakt op aanvraag.
Maak nu een afspraak van ma tot vrij op volgend nummer : 09 374 19 51.
Of contacteer ons via dit formulier.