Banner over ons verkort

Over ons

Als familiebedrijf maakt psmlighting samen met jou de verlichting van je dromen.

Enkele decennia geleden beseften we dat er nog heel wat mogelijkheden waren om het verlichtingsaanbod kwaliteitsvoller en gebruiksvriendelijker te maken. Vanuit onze ervaring als installateurs zijn we zelf verlichtingssystemen gaan bouwen en vulden we op die manier het gat in de markt op.

Gestoeld op meer dan 30 jaar ervaring, produceren we creatieve en stijlvolle verlichting waarbij we steevast de nieuwste innovaties in de gaten houden. We anticiperen hierbij op de toekomst en de veranderende markt. Onze focus is voornamelijk gericht op LED-technologie.

Van horeca, kantoren en winkels tot evenementen en zorginstellingen, voor elk gebouw en elke stijl vind je in onze uitgebreide collectie ongetwijfeld het product dat perfect bij jouw interieur of exterieur past.

Voor de productie van verlichting in ons eigen atelier gebruiken onze vakmensen uitsluitend hoogstaande materialen. Verschillende producten worden op dezelfde lijnen geproduceerd. Dit heeft als voordeel dat ze door meerdere medewerkers behandeld en op kwaliteit getest worden.

Ook de afwerking handelen we intern af. In onze eigen lakkerij geven we de armatuur de door jou gekozen kleur.

In onze showroom dompelen we je volledig onder in de wondere wereld van verlichting.

Psmlighting staat voor kwaliteit, innovatie en efficiëntie maar bovenal zijn wij een Belgisch familiebedrijf dat elk product volledig intern ontwikkelt, verzorgt en koestert tot we het aan jou overdragen.

Mortier Gerard Installaties

Het was al in de jaren zestig dat Gerard Mortier de zaadjes plantte die later zouden uitgroeien tot psmlighting. Bij de Regie voor Telegraaf en Telefoon, de voorloper van het huidige Proximus, vergaarde Gerard heel wat ervaring en startte vervolgens in 1965 als zelfstandig elektricien in bijberoep.

Verlichting Mortier: een winkel voor elektrische apparaten en verlichting

Na verloop van tijd kreeg ‘Mortier Gerard Installaties’ een vaste uitvalsbasis in de Lostraat in Aalter. Samen met zijn vrouw Rita richtte hij er een elektriciteitswinkel op. Dit sloot aan bij de grote vraag naar elektrische apparaten die de jaren 80 kenmerkte. Ook verlichting behoorde al snel tot de kernproducten van de winkel.

Zoon Pieter stapt in de zaak

Na zijn technische opleiding kwam Pieter Mortier de zaak mee versterken. Vanaf dan ontpopte Verlichting Mortier zich tot een echt familiebedrijf.

De geboorte van psmlighting

Gerard had grootse plannen. Hij besefte dat de bestaande verlichtingsmarkt niet altijd de juiste kwaliteit en het gewenste gebruiksgemak bood dat hij zelf in zijn installaties wou gebruiken. Daarom besloot hij om dat gat in de markt op te vullen. Hij stopte als installateur en richtte psmlighting op. Datzelfde jaar produceerde het kersverse bedrijf al zijn eerste inox 301V inbouwspot en Pontos tuinpalen waarbij ze hun convertibel systeem toepasten.

Eerste deelname aan Batibouw

Batibouw is een van de grootste bouwbeurzen in België en dé plaats om kennis te maken met onze producten. Een uitgelezen kans om onze producten aan heel België voor te stellen en nieuwe klanten te inspireren.

Dochter Saskia stapt mee in het bedrijf

Na Pieter sluit ook Saskia aan in de zaak. Als interieurarchitecte wordt zij een onmisbare schakel in het ontwerp van onze producten. Dit stond echter al in de sterren geschreven, de eerder gekozen naam psmlighting staat namelijk voor Pieter en Saskia Mortier.

Eerste deelname aan Light+Building in Frankfurt

Wie wil blijven innoveren moet zijn licht opsteken buiten de landsgrenzen. Daarom vond je ons in 2000 voor het eerst op de Light+Building beurs in Frankfurt. Dit is wereldwijd één van de belangrijkste beurzen op het gebied van licht en gebouwen.

Verhuis naar nieuwe locatie en Design+Plus Award in Frankfurt

Onze collectie en ons team bleven uitbreiden. Na tien jaar was het dan ook tijd om te verhuizen van de Lostraat naar een nieuwbouw in de Groendreef in Aalter waar showroom, atelier, kantoren en magazijn in elkaars verlengde liggen. Deze overkoepeling garandeert een continue kwaliteitscontrole.

Tijdens onze derde deelname aan de Light+Building beurs kregen we de prestigieuze Design+Plus Award voor ons Forum wandlicht. Deze jaarlijkse prijs beloont de beste combinatie van design en technologie.

Dialux wordt onze partner voor lichtstudies en lichtberekeningen

De planningstool Dialux ondersteunt lichtontwerpers in hun lichtstudies en -berekeningen. Daarbij hoort een uitgebreide zoekmachine voor lichtarmaturen waarin je onze producten terugvindt.

Een eigen poederlakkerij

We dragen innovatie hoog in het vaandel en zoeken steeds naar nieuwe manieren om hoogwaardige producten te creëren. Zo investeerden we in 2014 in een eigen poederlakkerij. Sindsdien is de levertermijn korter (2-5 werkdagen) en heeft de klant een ruime keuze uit een standaard kleurengamma of indien gewenst een kleur op aanvraag.

Nieuwe showroom en meer opslagruimte

Een jaar later was ook de toonzaal aan vernieuwing toe. We besloten die zodanig op te bouwen dat de klant al wandelend ondergedompeld wordt in onze magische wereld van de verlichting. Van felle spots tot sfeervolle armaturen die subtiel maar efficiënt jouw aandacht opeisen. De reis doorheen de showroom eindigt vlak naast onze kantoren waar je onze tuinarmaturen kunt bewonderen in alle maten en vormen.

Niet alleen de showroom werd te klein, ook het magazijn. In datzelfde jaar breidden we ons magazijn uit tot 10.000 m². Hoe groter de stock, hoe sneller we onze klanten kunnen bedienen.

Nieuwe machines en website

In 2019 kochten we twee nieuwe machines aan: een plooibank en een snijmachine. Zo werd ons atelier nog maar eens uitgebreid met een nieuwe service. Door deze machines hebben we nu zo goed als het volledige productieproces zelf in handen.

Innovatie betekent ook digitaliseren. Eind 2019 lanceerden we onze nieuwe website waar we jou als klant doorheen een virtuele showroom laten surfen. Je vindt de nodige informatie over onze producten en met een simpele muisklik vraag je onmiddellijk een offerte aan. Naast het virtuele platform kan je nog steeds terecht in onze fysieke showroom te Aalter waar we je steeds met raad en daad bijstaan.

Vernieuwde outdoor showroom

In 2020 vonden we het hoog tijd om onze outdoor showroom een opfrisbeurt te geven. We wouden onze klanten het buitengevoel laten ervaren door o.a. meer groen en buitenelementen toe te voegen.

Wist je al dat je onze toonzaal ook virtueel kan bezoeken? Wandel via je scherm door onze toonzaal en ontdek er hoe onze vernieuwde outdoor showroom eruit ziet!

Klik hier voor de virtuele showroom.

30 jaar psm

Psmlighting blaast in oktober 2022 30 kaarsjes uit. Als merk zijn wij trots op onze 100% Belgische productie en de tijdloze designs die we door de jaren heen ontwierpen. Met al die ervaring op zak, hebben we enorm veel zin in wat de toekomst zal brengen. We hopen alvast dat we er nog eens 30 jaar kunnen bij doen!

De vooruitzichten van psmlighting

Innovatie zit in ons DNA. Daarom kijken we niet alleen uit naar de toekomst, we brengen ze ook naar het heden. Dat doen we door moderne innovaties in onze producten te verwerken. Samen met ons team blijven we streven naar kwaliteitsvolle producten en een perfecte balans tussen design en technologie.