Annexx by Shamrock

Elk restaurant of elke bar heeft zijn eigen stijl en sfeer. Of dat nu minimalistisch, sober of net heel uitbundig en warm is, de verlichting moet naadloos op deze atmosfeer aansluiten. Zo ook in Annexx by Shamrock in Tielt. Deze tapas- en wijnbar is onderdeel van hotel/restaurant Shamrock en moet te allen tijde een huiselijke en verwelkomende plek zijn voor zowel hotelgasten als andere klanten.

Sfeer creëren met verlichting

Wie huiselijkheid zegt, denkt aan de kleuren zwart, wit en goud. Dat waren dan ook de kleuren die we het meest gebruikten in Annexx by Shamrock. Ook qua lichttemperatuur schommelden onze keuzes telkens rond 2200° en 2700° kelvin, een warme kleur die aanzet tot een ontspannen gevoel.

Eyecatchers zijn onze zwarte glazen Mona Lisa-koepels, binnenin bekleed met bladgoud. Je kan die op twee manieren bevestigen; als pendel of onmiddellijk aan het plafond. Aangezien het plafond hier vrij laag hangt, kozen we voor de laatste optie. Dat past ook perfect in het interieur. De zwarte Mona Lisa’s gaan namelijk naadloos over in het zwart geschilderde plafond. Met onze Maestro's kozen we dan weer wel voor pendels boven de kleine en gezellige tafeltjes. Vergeet dinner by candlelight, hier krijg je tapas by Maestro light.

Een klare kijk op de zaak

Een tapas- en wijnbar heeft echter meer nodig dan gezelligheid. Er moet genoeg licht zijn om van de gerechten en wijnen te genieten. Dat is dan weer een taak voor de inbouwspots. Om te voorkomen dat die al te koel licht zouden verspreiden, werkten we met gouden reflectoren en niet met de klassieke chroomkleurige reflectoren.

Omdat het interieur van Annexx by Shamrock op zich het bewonderen waard is, gebruikten we Jacob spotjes. Deze leiden subtiel de aandacht af naar de schilderijen en muurdecoratie. Ledstrips in de legplanken, toog en wijnkast hebben hetzelfde doel. Toasten aan de toog doe je dan weer onder de charmante Flou pendels die trouwens ook direct aan het plafond gemonteerd kunnen worden.

Krijg je door het lezen van dit verslag, naast zin in tapas, ook inspiratie voor jouw eigen verlichtingsproject? Contacteer ons dan via dit formulier en wij bekijken samen jouw lichtplannen!

Gerelateerde producten