Onverbloemd

Psm zegt het met bloemen

In bloemenwinkel Onverbloemd werkten we samen met Saai interieur en Van Driessche elektriciteitswerken. In de kleurrijke bloemenshop wou men de verlichting subtiel houden. Per slot van rekening brengen de bloemen al de nodige kleur in de zaak en willen de klanten die bloemen ook in hun originele ‘onverbloemde’ kleur te zien krijgen. Een van onze belangrijkste prioriteiten was dus de CRI-waarde. Hiermee duiden we aan hoe waarheidsgetrouw een lichtbron de omgeving weergeeft. Daglicht heeft de maximumwaarde van 100. In Onverbloemd kozen we voor een waarde van CRI 95.

Klein maar fijn

De bloemenwinkel is vrij compact. De uitdaging was dus om alles tot op de millimeter te laten kloppen. Zo is er een grote houder voor snijbloemen die direct in het oog springt in de zaak. Boven dit meubel werkten we met het Times-profiel gestuurd op 325mA. Aangezien we de drivers konden installeren in de zekeringskast, kozen we voor de lage versie. Het minimalistische profiel werkten we af op dezelfde lengte als het onderstaande meubel. Daardoor vormen beide samen een perfect geheel.

De rekken zijn gevuld met verschillende potplanten. We plaatsten onze Mero-spots zodanig strategisch dat ze de ogen van de klanten automatisch naar de planten leiden.

Dit project toont aan dat je ook in een kleinere omgeving de specifieke kenmerken van een ruimte en het interieur volledig tot hun recht kunt laten komen met de juiste verlichting.

Zelf ook een zaak die nood heeft aan geschikte verlichting? Laat het ons gerust weten via dit formulier.

Gerelateerde producten