Privéwoning Oostduinkerke

Een tijdje terug kwamen de eigenaars bij psmlighting terecht voor het uitwerken van een lichtplan voor hun nieuwbouwwoning in Oostduinkerke. De stijl was meteen duidelijk: strak, modern en minimalistisch. De verlichting moest dus zoveel mogelijk opgaan in de ruimte, met hier en daar een opvallend accent.

In de vide kozen ze voor de Maestro hanglamp op ronde basis. Die zie je al klaar en duidelijk hangen van buiten en geeft de gasten een warm welkom bij het betreden van de woning. Hetzelfde type armatuur werd ook genomen in de eetkamer. Daar vind je de Maestro op rechthoekige basis terug.

Om de woning van functioneel licht te voorzien opteerden de eigenaars op de benedenverdieping voor ons Convertible System. Een systeem waarbij je inbouwbasissen naar hartenlust kan combineren met een breed gamma inbouwcassettes. Als basis kozen ze resoluut voor de vierkante Singlebase die perfect past bij de moderne uitstraling van de woning. Deze basis combineerden ze in de hal met de cassette Bomba, in de leefruimte met de cassette Cambio en in de keuken met de cassette Jojo. De verlichting in de keuken werd verder aangevuld met een Times LED profiel.

Daarnaast wilden de eigenaars hun woning van extra sfeerverlichting voorzien aan de hand van verborgen ledlijnen. Deze werden in de keuken en leefruimte langs de grote raampartijen geplaatst om de lange afstanden nog extra in de verf te zetten. Door de tactische positionering ervan achter de gordijnen, verlichten ze ook ’s avonds de woning en het terras vanbinnen uit. De ledlijnen komen terug op de bovenverdieping in de twee badkamers. Daar werden waterdichte strips voorzien voor montage in de douche en boven het bad. Alle ledlijnen werden volledig op maat gemaakt.

In tegenstelling tot de benedenverdieping, kozen de eigenaars boven met Koza toch voor ronde inbouwspots. De lichtbron ligt bij dit model iets dieper en de spot heeft een heel fijne, strakke afboording. De spots komen terug in de nachthal en in alle drie de slaapkamers. Al mocht het in de master bedroom net iets meer zijn, dus voegden de eigenaars onze Ontario wandlichten toe langs elke zijde van het bed voor extra sfeerverlichting.

Heb je zelf ook een bouwproject gepland in de toekomst? Aarzel niet om ons te contacteren voor professioneel lichtadvies!

Gerelateerde producten