Residentiële woning Aalter

Bij de bouw van een nieuwe woning is een lichtplan een zeer belangrijk onderdeel. Dat was de eigenaars van deze woning niet ontgaan. Ze kwamen dan ook bij ons langs voor professioneel lichtadvies voor hun volledige woning.

In de keuken wordt het keukeneiland verlicht door een Stella Line op maat. Het profiel werd voorzien van verschillende groepjes spots boven het aanrecht en boven de eettafel kozen de eigenaars voor Spazio pendels met Xicato LED. Als extra verlichting rond het eiland op de kasten en de muren stelden we richtbare Jacob spots voor. Zelfs in de dampkap kan je er psm armaturen terugvinden. Hiervoor kozen we onze Nora DC spots met een stroom gestuurde LED.

De keuken loopt door in de leefruimte die opgedeeld is in twee ruimtes. In de eerste ruimte staat de eettafel. Hier wilden de eigenaars het sober houden met een speelse toets. Daarom combineerden we de Cameleon inbouwspots met Pivot Xicato richtbare spots. De Pivots schijnen op de houtlook wand, wat voor een heel gezellig indirect licht zorgt. Dat indirect licht komt ook terug in de barkast waar de legplanken geaccentueerd worden door ledlijnen.

De tweede ruimte is de zithoek met bijhorende bureau. Hier werden de Cameleon opbouwarmaturen per twee gegroepeerd. De keuze voor zwarte armaturen met gouden binnenkant breekt het witte plafond en creëert heel wat sfeer. Een boek lezen in de zetel doen ze dan weer met James aan hun zijde. De wand aan de bureaus kreeg wat accentverlichting met de Jacob spots.

De nachthal en kinderkamers wensten de eigenaars sober te houden. Hier komen de Cameleon inbouwspots terug. Langs het bed in de kinderkamer werd een ledlijn voorzien als extra verlichting. De master bedroom mocht wel wat meer zijn. Hier kozen ze voor een speelse toets met de Pivot inbouwspots. Verder worden ook hier de wanden geaccentueerd door lange ledlijnen. Dezelfde elementen komen terug in de badkamer. Als algemene verlichting kozen ze opnieuw voor de Cameleon inbouwspots en extra verlichting aan de spiegel wordt voorzien door een krachtige ledlijn.

In de kelder richtten ze een volledige ontspanningsruimte in met ruime bar. Als accentverlichting op de wand lieten de eigenaars hun ogen vallen op de Ensor Xicato. In combinatie met de houtlook wandbekleding ontstaat er een gemoedelijke sfeer. Boven de bar zelf wilden ze uitpakken met een mooie eyecatcher en ze waren meteen verkocht bij het zien van de Moby pendels met bladgoud. Ze werden op vraag van de eigenaars gemaakt met vaste stang. De combinatie Moby pendels wordt aan beide kanten vergezeld door een paar Cameleon opbouwarmaturen.

Last but not least voorzagen de eigenaars boven de garageruimte ook nog een studio. Het schuine plafond was niet ideaal, maar ook daar had psmlighting een oplossing voor. De richtbare Pivot Xicato spots komen er perfect tot hun recht en zorgen daarenboven voor functioneel licht boven de eettafel.

Heb je zelf ook bouwplannen in het vooruitzicht? Contacteer ons dan tijdig voor het opmaken van een professioneel lichtplan. 

Gerelateerde producten