Saelens - Vandenberge

Een grote uitdaging bij kantoorverlichting is dat die enerzijds efficiënt moet zijn en voldoende licht moet voorzien. Anderzijds mag het licht niet al te koel zijn zodat er toch een aangename sfeer hangt tijdens het werk. Bij Saelens – Vandenberge probeerden we die twee elementen zo goed mogelijk te combineren.

Times profielen in de kantoren

Voor de kantoor- en vergaderruimtes kozen we ervoor om deze te verlichten met onze Times profielen. De zwarte profielen vormen een mooi geheel met de zwarte ramen. De profielen stralen voldoende licht uit om efficiënt en met een aangenaam licht te kunnen werken. In de vergaderruimtes lieten we de Times profielen ze diagonaal ophangen, wat een speelse toets te geeft aan de ruimtes. Het hoeft niet altijd strak en recht te zijn.

Moby en Maestro voor een warme sfeer

Om in het strakke en moderne interieur toch een warme sfeer te creëren, hebben we de Moby pendel opgehangen in de trappenhal. Ook de Maestro zorgt voor een huiselijk gevoel op kantoor. Deze twee pendels vormen een mooi geheel met de houten accenten in het interieur. Ze vormen ook een mooi contrast met de strakke en moderne inrichting van de kantoren.

Extra verlichtingselementen

De Fixer spots dienen als accentverlichting. Dit zijn krachtige spots die zelfs voldoende licht voorzien in de donkere hoekjes. Ze zijn uitgerust met de Xicato ledmodule, waardoor ze zonder problemen een hele dag kunnen branden. Dat is heel vaak het geval in kantoorruimtes. In de keuken hangt de Monnet Carré met een simpel en strak design. Deze armatuur is in staat om met slechts een lichtpunt de volledige ruimte te verlichten.

Lux

Bij de verlichting van specifieke ruimtes wordt er ook rekening gehouden met het begrip Lux. Ook wel verlichtingssterkte genoemd. Het duidt aan hoeveel licht er op een oppervlakte valt. Voor kantoorverlichting geldt een standaard waarde van 500 lux.

Kan de verlichting op jouw kantoor ook een opfrisbeurt gebruiken? Neem zeker eens contact met ons op voor meer informatie.