Elektrisch

Sluimerstroom

Sluimerstroom of sluipstroom is de elektriciteit die een apparaat verbruikt in stand-by-stand. Denk bijvoorbeeld aan je televisie of modem. Het gaat telkens om kleine hoeveelheden, maar vele apparaten samen kunnen op jaarbasis heel wat energie opslorpen.

Lees meer

Stopcontactpaal

Een stopcontactpaal biedt de oplossing voor zij die in hun tuin overal toegang tot het elektriciteitsnet willen. Een klein en onopvallend paaltje bevat één of meerdere stopcontacten waar je een elektrisch apparaat op kan aansluiten.

Lees meer
Lees meer over elektrisch

Verlichting

Kelvin

Kelvin (K) is de eenheid die de kleurtemperatuur van een lichtbron aanduidt. Hoe minder kelvin, hoe warmer de lichtkleur. Hoe meer kelvin, hoe kouder de lichtkleur. Bij psmlighting maken we het onderscheid tussen drie soorten kleurtemperatuur:Warm wit: 2700K - vooral voor sfeerverlichting in woningen, restaurants en hotelsNeutraal wit: 3000K - vaak in winkels, showroo...

Lees meer

Kan ik achteraf nog lampen toevoegen aan een railsysteem?

Je kan zeker nog lampen toevoegen aan een rail. Er moet wel met volgende zaken rekening gehouden worden:Een rail van 48V: het aantal lampen hangt af van het vermogen van de transformator.Een rail van 230V: Je mag de maximale stroomsterkte van de rail niet overschrijden.

Lees meer
Lees meer over verlichting