Doorgaan naar content

Een project van lange adem, maar met een fantastisch resultaat. We hadden de eer om een lichtplan op te stellen voor de volledig nieuwe toonzaal van Dupont Sanitair in Ieper. Op het gelijkvloers bevindt zich het magazijn met een aantal kantoren en een polyvalente zaal. De eerste verdieping dient dan weer als toonzaal die onderverdeeld is in verschillende boxen. Je wordt er volledig ondergedompeld in verschillende stijlen en mogelijkheden voor de badkamer.

Een binnenkomer van formaat

Letterlijk en figuurlijk. Als je het gebouw binnenstapt springen de grote Times kaders meteen in het oog. Deze werden op maat gemaakt om een mooie vulling te geven aan de grote en hoge ruimte. De moderne lijn werd doorgetrokken naar het onthaal en de kassa. Daar stelden we zwarte 3 fase rails voor met een combinatie van grid ledlijnen en Mero hanglampen. De ledlijnen zorgen voor voldoende licht en de hanglampen voor een gemoedelijke sfeer. De perfecte match.

Naast de inkom werd door de architect een polyvalente ruimte voorzien. Deze kan dienen als vergaderzaal of ontmoetingsruimte tijdens events. Ook hier werd gekozen voor zwarte rails met Mero spots als algemene verlichting. De rails sluiten mooi aan bij de industriële stijl van de ruimte. Boven de tafel komen de Mero hanglampen terug als accentverlichting. Binnen een collectie voorzien wij steeds verschillende types armaturen. Dat heeft als voordeel dat we steeds harmonie en samenhang kunnen creëren in onze projecten.

Vitrineverlichting met bluetooth technologie

Op beide verdiepingen voorzagen we aan de vitrines Mero tubes aan het plafond. Deze hebben een geïntegreerde Casambi module, een bluetooth sturing. Met Casambi kan je via een app op je telefoon of tablet connectie maken met je armaturen. Op die manier kan je vooringestelde scenes creëren voor elk moment van de dag. Bij dit project was het belangrijk om ook ’s avonds een bepaalde sfeer te creëren in het gebouw. Zo trekt het gebouw en de toonzaal ook na de openingsuren de aandacht van passanten.

Gezien de plafonds in de toonzaal lager zijn dan op het gelijkvloers, werd de plafondverlichting in de toonzaal met een bredere lichtbundel uitgerust. Zo is er van buitenaf geen verschil merkbaar tussen de beneden- en de bovenverdieping.

Witte rails in de toonzaal

In tegenstelling tot het gelijkvloers, stelden we voor om in de toonzaal voor witte rails te kiezen. Aangezien de rails met Mero spots er dienen als algemene verlichting, moeten deze niet alle aandacht opeisen. Witte rails zijn luchtiger en minder opvallend, wat voor deze toonzaal de juiste keuze was.

Dat maatwerk in ons bloed zit, wordt ook in dit project opnieuw duidelijk. Op vraag van de klant werden aan de spots kleine aanpassingen aangebracht op maat van het project. Zo is de koker bijvoorbeeld iets langer dan de spots uit ons standaard gamma. Alles werd op voorhand uitgetest en besproken met de klant voor goedkeuring. Een service die wij bij psmlighting met plezier aanbieden voor grote projecten.

Huiselijke sfeer

De toonzaal is vakkundig opgedeeld in verschillende boxen om de klanten kennis te laten maken met de veelzijdige stijlen voor hun nieuwe badkamer. In die boxen was het dus belangrijk om een realistische en huiselijke sfeer te creëren. Zo kunnen de klanten zich meteen inbeelden hoe het er bij hen thuis zou uitzien. Daarvoor maakten we gebruik van Nora AC inbouwspots voor directe verlichting en inbouw ledlijnen voor subtiele en indirecte verlichting.

Niet alleen onze verlichting zorgt in de boxen voor een vertrouwd gevoel. Ook onze Cascade badkameraccessoires vind je terug in een aantal opstellingen. De details maken het verschil.

Eyecatchers in de toonzaal

Als je via de trappenhal in de toonzaal binnenkomt, vallen de grote cirkels in de vide meteen op. Deze cirkels zijn niet standaard verkrijgbaar in ons gamma en bieden we enkel aan voor grote projecten. Zo werd er ook een kleine toets van exclusiviteit toegevoegd aan dit project.

Naast de trappenhal kreeg ook de bar een belangrijke rol in het ontwerp. Daar is het de bedoeling om gemoedelijke gesprekken te hebben met de klanten zodat ze zich meteen op hun gemak voelen. Het is uiteraard ook aan de bar dat er geklonken wordt op de start van mooie projecten en samenwerkingen. De bar moest dus gezelligheid en warmte uitstralen. Die sfeer wordt gecreëerd door een dynamische combinatie van Manon hanglampen in verschillende formaten. De afwerking in rood koper geeft een luxueuze touch en past perfect bij het warme hout van de barkasten.

 

Wens jij ook professioneel lichtadvies voor jouw project? Contacteer ons voor meer informatie of maak een afspraak in onze toonzaal! 

Gerelateerde producten